Loodgietersbedrijf MB

Werkzaamheden aan een radiator

Loodgietersbedrijf MB

Snelle en kwalitatieve installatie!

Wij zijn altijd bereikbaar in nood

Wij hebben jarenlange ervaring

De klant is koning!

HOE HELPEN WIJ U MET UW RADIATOR?

Slechts 4 stappen tot uw radiator weer helemaal in orde is:

1. Contact

Neem contact op voor het maken van een afspraak!

2. Afspraak

Wij plannen de afspraak in, bij ons is afspraak ook echt afspraak!

3. Hulp is onderweg

Wij helpen u zo snel mogelijk, bij spoed komen wij direct!

4. PERFECT WERKENDE RADIATOR

U zit er weer lekker warm bij zonder problemen! Wij helpen u graag!

Werkzaamheden aan een radiator

Een van de belangrijkste werkzaamheden waar een loodgieter zich mee bezighoudt, is het installeren, repareren en onderhouden van alle onderdelen van de centrale verwarming. In Nederland kan het een aantal maanden van het jaar behoorlijk koud worden en een verwarming is dan ook essentieel in iedere woning. Ieder onderdeel van de verwarmingsinstallatie vervult een cruciale rol in het warm houden van de woning. Een onderdeel die u zeker niet zal vergeten is de radiator. Deze ziet u namelijk in iedere kamer van de woning in het zicht hangen. Onze loodgieters vervullen verschillende werkzaamheden aan een radiator. Hieronder noemen we enkele voorbeelden.

Direct hulp nodig?

Wij staan 24/7 voor u klaar en zijn snel ter plaatse!

Radiator ontluchten

Een taak die ieder jaar wel een keer uitgevoerd moet worden, is het ontluchten van de radiator. De buizen van het centrale verwarmingssysteem in de woning moet luchtvrij blijven om zo efficiënt mogelijk te functioneren. Het is echter haast niet te voorkomen dat er toch lucht in het systeem komt en dit zal zich uiteindelijk ophopen in de radiatoren. Door met een speciale sleutel een ventiel open te draaien kunt u de radiator ontluchten. Dit kunt u prima zelf doen, maar sommige mensen laten de werkzaamheid graag aan een getrainde loodgieter over.

Verplaatsen of verwijderen

De noodzaak voor een radiator verwijderen kan onder andere veroorzaakt worden door de installatie van een vloerverwarming. Verwarmingsbuizen die door de vloer lopen kunnen op een zeer efficiënte manier de woning veranderen. Hierdoor kunt u in de woonkamer gerust een radiator verwijderen. Dit moet uiteraard wel op de juiste manier gebeuren, want na de radiator afkoppelen kunt u de verwarmingsbuizen niet zomaar niet aangesloten laten hangen. Een radiator verplaatsen hoort ook bij de werkzaamheden van de loodgieter. Als door een onstrategische plaatsing van de radiatoren de warmte niet efficiënt door een kamer wordt verdeeld, dan zal een radiator verplaatsen een lagere energierekening opleveren.

Neem Contact met ons op!

+31615345305

Radiatorknop vervangen

We hebben het nu al gehad over een radiator afkoppelen om deze te verwijderen of te verplaatsen. Het zijn werkzaamheden waarbij de loodgieter professioneel te werk moet gaan om gevaarlijke situaties met heet lekkend water en verwarmingsbuizen waaraan u zichzelf kunt verbranden te voorkomen. De loodgieter kan echter ook specifieke onderdelen van de radiator vervangen. Zo kan de vakman bijvoorbeeld het ontluchtingsventiel, een koppelstuk of de radiatorknop vervangen. U kunt een oude radiatorknop vervangen met een nieuw hightech model waarmee het bedienen een stuk makkelijker gaat en waarop de temperatuur is af te lezen.

15+

Ruim 15 jaar ervaring

100%

Klant is koning